Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

 






Η  3η Δεκεμβρίου  εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η ημέρα αυτή αποτελεί  ευκαιρία υπενθύμισης , απολογισμού και περίσκεψης για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα, τι θα μπορούσε να γίνει και δεν έγινε ώστε τα ΑΜΕΑ να αντιμετωπίζονται ισότιμα από όλους .
Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και στην ιδιαιτερότητα οφείλει να είναι συνείδηση όλων μας , όχι μόνο τη σημερινή ημέρα αλλά και κάθε μέρα.  Είναι εύκολο για τον καθένα μάθει να κάνει μικρά πράγματα για την διευκόλυνση της ζωής  τους.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, οργάνωσε εκδήλωση για τα άτομα με αναπηρία, την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10.45 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τους ανθρώπους με αναπηρία, η κατανόηση των  δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά και η προσπάθεια αλλαγής συμπεριφοράς και αντιμετώπισης των ανθρώπων αυτών.
Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση με δραστηριότητες  των μαθητών του σχολείου, προβολή σχετικών βίντεο και μικρού μήκους κινηματογραφική ταινία με τίτλο :Pet Shop.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι παρακάτω αθλητές από τον αθλητικό σύλλογο Α.Σ. Αργοναύτες ΑμεΑ :

·        Μπαρμπαγεωργόπουλος Δημήτρης

·        Μπαρτζώκας Γιώργος

·        Μαλάτος Νίκος

·        Κωνσταντινίδης Παναγιώτης
οι οποίοι έπαιξαν στον αύλειο χώρο του σχολείου μεταξύ τους. Έπειτα, έπαιξαν οι μαθητές χρησιμοποιώντας αναπηρικά αμαξίδια, ώστε να αντιληφθούν την δυσκολία του αθλήματος.
Στη συνέχεια μετά από παρουσίαση των παραολυμπιακών αθλημάτων από τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής του σχολείου, Αθανασιάδη Χρήστο και Φώτου Γιώργο ακολούθησε  επίδειξη δύο παραολυμπιακών αθλημάτων  από τους μαθητές του σχολείου. Συγκεκριμένα :

Ταχύτητα τυφλών (Α, Β, Γ τάξεις)

Βόλεϊ καθισμένων (Ε, ΣΤ ΄τάξεις)
Θεωρούμε ότι ο Αθλητισμός είναι ίσως το πιο σημαντικό εργαλείο για την ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία και το πιο δυνατό εκπαιδευτικό μέσο για να επικοινωνήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά στα κοινωνικά δρώμενα.