Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

«Τα παιδιά διαβάζουν για τη σχολική βία και δημιουργούν…»



Εκδήλωση σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας οργανώνουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Ιωνίας «Παν. Κατσιρέλος» την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 και ώρα 10.00π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Κεντρικός στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση μαθητών και γονιών στα θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης του  φαινομένου αυτού. Η  αναλυτική παρουσίαση του φαινομένου  θα γίνει από την κ. Τσιόβολου Αγορίτσα (Ψυχολόγο) και την κ. Αντωνιάδου Άννα (Εκπ/κό). Αφού εξηγηθούν ο ορισμός, οι μορφές, οι αιτίες και οι επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, εν συνεχεία θα παρουσιαστούν οι τρόποι πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού προβλήματος από τους ίδιους τους μαθητές και από την οικογένεια.

Στο σχολείο μας υπάρχει Συντονιστική ομάδα εκπαιδευτικών που έιναι υπεύθυνη για αυτά τα θέματα (Αντωνιάδου Άννα, Αδαμοπούλου Σίσσυ, Γκιώνη Τζίνα)



Αξίζει να τονισθεί ότι -σύμφωνα με την Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Ιωνίας Ριζοπούλου Μηλίτσα, τα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού προγράμματος υπήρξαν εξαιρετικά καθόσον παρατηρήθηκε θεαματική μείωση περιστατικών της βίας στο προαύλιο του Σχολείου και οι μαθητές αντιδρούν χωρίς φόβο και αντιμετωπίσουν εύκολα τις μεταξύ τους διενέξεις.



κ. Τσιόβολου Αγορίτσα (Ψυχολόγος)

Ο κ. Μαντές Κ. (Μουσικός), ο κ. Φώτου Γ. και οι συντονίστριες της εκδήλωσης κ. Αδαμοπούλου Σίσσυ και Κ.κ. Αντωνιάδου Άννα

τις δράσεις του σχολείου παρουσίασε η κ. Αντωνιάδου Άννα