Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ



Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενική Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στο πλαίσιο των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων εξέδωσε την Εγκύκλιο για την 4η Πανελλήνια Ημέρα  Σχολικού Αθλητισμού, η οποία  για το σχολικό έτος 2017-2018 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.
Η 4η  Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού, φέτος είχε ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» . Στόχος ήταν η άθληση  να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα μικρών και μεγάλων με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών και γενικότερα την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής  και στην μετέπειτα ζωή τους. 

Το σχολείο μας  για την φετινή σχολική χρονιά 2017-2018 αποφάσισε να ασχοληθεί με  τα αθλήματα στίβου.

Τα αγωνίσματα του στίβου είναι γνωστά και σαν κλασικός αθλητισμός, μιας και τα περισσότερα έχουν ρίζες σε ανάλογα αθλήματα που διοργανώνονταν στην κλασική αρχαιότητα. Τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού ήταν αυτά που κυριαρχούσαν στην αρχαία εποχή και ιδιαίτερα στους πανελλήνιους αγώνες.
Χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: στους δρόμους, τα άλματα και τις ρίψεις. Υπεύθυνος φορέας παγκοσμίως για θέματα στίβου είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) ενώ στην Ελλάδα τα ανάλογα θέματα διαχειρίζεται ο ΣΕΓΑΣ.
Οι αθλητικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 2 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα. Το πρόγραμμα των κινητικών αθλητικών δραστηριοτήτων ήταν:

 Οι Α΄& Β΄ τάξεις χωρισμένες σε ομάδες των 15 ατόμων, πραγματοποίησαν  αγώνες ταχύτητας και ρίψη σφαίρας.

·        Η Γ΄τάξη χωρισμένη σε ομάδες των 15 ατόμων έδειξε τον ακοντισμό.

·        Η Δ΄τάξη χωρισμένη σε  4 ομάδες των 13 μαθητών παρουσίασε σκυταλοδρομία.








 

 Στη συνέχεια ακολούθησε εισήγηση – ομιλία από τον κ. Καρακούση Φωκά πρώην αθλητή του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου και κατόπιν οι μαθητές  παρακολούθησαν  βίντεο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Το 1ο αναφερόταν στα αθλήματα στίβου και στην παρουσίαση των τεχνικών για κάθε άθλημα.
Στο 2ο  παρουσιάζονταν οι αθλητές στίβου της πόλης μας, που έχουν βραβευτεί ή συμμετάσχει  σε πανελλήνιες/ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Στη συνέχεια (12.00 – 1.15μ.μ.)οι μαθητές των Α, Β, Γ, Δ, Ε  ασχολήθηκαν με την συλλογή άρθρων σχετικά με τους αθλητές στίβου της πόλης μας, ζωγράφισαν, έφτιαξαν κολάζ, έγραψαν για το αγαπημένο τους άθλημα στίβου.

 Την ίδια ώρα οι μαθητές της ΣΤ τάξης έπαιξαν φιλικό αγώνα μπάσκετ και διαγωνισμό στις εύστοχες βολές.

 Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής:

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΥΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΗΣ