Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ & ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ


                  

     Την Παρασκευή 25 Μαϊου 2018, τα τμήματα Στ1 & Στ2 επισκέφτηκαν αρχικά τη Βουλή των Ελλήνων & μετά το Μουσείο της Ακρόπολης.
 Η επίσκεψη στη Βουλή ξεκίνησε  με ενημέρωση των μαθητών/τριων μέσω βίντεο για την ιστορία του κτιρίου της Βουλής. Στην συνέχεια, οι μαθητές/τριες οδηγήθηκαν μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς στον πρώτο όροφο του κτιρίου, όπου  έμαθαν αρκετά για τον Ιωάννη Καποδίστρια & τη συμβολή του στην Δημοκρατία. Μετά πήγαμε στην αίθουσα των συνεδριάσεων της Βουλής & καθίσαμε στα έδρανα των βουλευτών, όπου τα παιδιά έκαναν ερωτήσεις σχετικές με την εκτελεστική & νομοθετική εξουσία των βουλευτών. Αφού βγάλαμε αρκετές φωτογραφίες & συμπληρώσαμε ερωτηματολόγια που μας δώσανε, φύγαμε & πήγαμε μπροστά στο μνημείο του '' Άγνωστου στρατιώτη''.
Εκεί είδαμε την αλλαγή της Προεδρικής φρουράς & τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το τελετουργικό της αλλαγής φρουράς καθώς & με τον συγχρονισμό κινήσεων των τσολιάδων.













 Έπειτα πήγαμε στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου οι μαθητές/τριες εντυπωσιάστηκαν με την ποιότητα & την ποσότητα των εκθεμάτων. Ενθουσιάστηκαν με όσα είδαν & άκουσαν , έβγαλαν πολλές φωτογραφίες & αγόρασαν πολλά σουβενίρ. Η επίσκεψη ήταν επιτυχής, αφού τα παιδιά αποκόμισαν νέες γνώσεις & νέες εμπειρίες.