Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

«5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018».


 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΡΕΛΟΣ»                    
   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                               28/9/2018

                                        ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ                           
H Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, ορίστηκε από το υπουργείο Παιδείας «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού & Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018».
Οπως τονίζεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας:
Α. Κεντρικός στόχος είναι η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για την συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου.
Β. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.
Με το σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»  το σχολείο μας την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 αποφάσισε να υλοποιήσει τις παρακάτω δραστηριότητες ανά τάξη:
Οι τάξεις Α΄και Β΄ έκαναν τρέξιμο, βάδην και σκυταλοδρομία. Στο τέλος έπαιξαν κινητικά παιχνίδια όπου διασκέδασαν και αθλήθηκαν συγχρόνως.
Η Γ΄τάξη έκανε τρέξιμο με εμπόδια και σκυταλοδρομία.
Η Δ΄τάξη παρουσίασε βόλεϊ καθημένων , πάσες με δεμένα μάτια των μαθητών και τέλος έπαιξαν φιλικό αγώνα χαντ μπωλ.
Η Ε’ και ΣΤ’ έδωσαν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου και οι μαθήτριες έπαιξαν Βόλεϊ. Νωρίτερα οι μαθητές πήγαν στο αθλητικό κέντρο Βασδέκειο και έτρεξαν .
Επιπλέον τονίστηκε στους μαθητές ότι η άσκηση πρέπει να συνοδεύεται και από σωστή διατροφή ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τον οργανισμό μας.
Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄τάξεων έγραψαν για το αγαπημένο τους άθλημα, συμπληρώσαν ερωτηματολόγιο σχετικά με το πόσες φορές και που αθλούνται εκτός σχολείου, έγραψαν το αλφαβητάρι των αθλημάτων και ζωγράφισαν για τον αθλητισμό.
Τέλος αυτή την μέρα  επιλέξαμε ως έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια και αφορά την αδερφοποίηση των Α΄και ΣΤ τάξεων, στα πλαίσια αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από διάφορα αθλήματα και παιχνίδια γνωριμίας , να σχηματιστούν σε ζευγάρια και να γνωριστούν καλύτερα.
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί Φ.Α. :Αθανασιάδης Χρήστος, Μελετιάδου Άντζελα
Υπεύθυνοι εκπ/κοί της αδερφοποίησης : Αντωνιάδου Άννα , Παλαιολόγου Ντίνα, Γεωργαλή Ανδρονίκη, Καρακούσης Φωκάς, Μυλωνά Νίκη