Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ «ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ»






Στις 23/1/2019, τα τμήματα Γ1 και Γ2, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη βιομηχανία μπισκότων και αρτοσκευασμάτων «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ».

Στην είσοδο του εργοστασίου, έγινε η υποδοχή και η πρώτη ενημέρωση από τον Διευθυντή του εργοστασίου.

Αφού χωρίστηκαν τα τμήματα, ξεκίνησε η ξενάγηση. Βασική προϋπόθεση ήταν να φοράμε όλοι ποδιές και σκουφάκια. Γνωρίσαμε τον χώρο παραγωγής και ήρθαμε σε επαφή με τον γλυκό πειρασμό πάνω σε μεγάλους πάγκους, όπου η μαγεία συναντούσε τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής. Ζυμώσαμε και πλάσαμε τα μπισκοτάκια μας και είδαμε τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν, φούρνους μεγάλους και πολλά μηχανήματα.

Στη συνέχεια, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αφού μας κέρασαν κουλουράκια και μπισκότα, παρακολουθήσαμε σε βίντεο το εκπαιδευτικό παραμύθι «ο μπισκοτένιος». Ένα παραμύθι, μέσα από το οποίο μάθαμε την ιστορία, την παραγωγή και γενικά το ταξίδι της σοκολάτας  μέχρι σήμερα. Τα παιδιά ενημερώθηκαν και για τη διατροφική αξία των ομάδων τροφών (γαλακτοκομικών, λαχανικών, οσπρίων…….).

Ακολούθησε παιχνίδι- βασισμένο στο παραμύθι-.όπου τα παιδιά συνειδητοποίησαν την αξία της σωστής διατροφής στην καθημερινότητά τους.

Η επίσκεψή μας τελείωσε, χαρίζοντας η υπεύθυνη σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες ως αναμνηστικά δώρα, προϊόντα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και βεβαίωση συμμετοχής.

Φύγαμε κατενθουσιασμένοι μετά από αυτό το γλυκό ταξίδι!!!
Ευχαριστούμε πολύ για τη θερμή φιλοξενία!









Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ