Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΞΙΦΑΣΚΙΑ - ΤΑΕ ΚWON DO


Στις 5 Φεβρουαρίου, η Δ’ τάξη επισκέφτηκε της εγκαταστάσεις του αθλητικού συλλόγου «ΑΙΧΜΗ»  όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αθλήματα Tae Kwon Do και ξιφασκία.

Ο προπονητής της ξιφασκίας, κ. Γιάννης Πυργέλης, μας εξήγησε ότι η ξιφασκία είναι ένα ευγενές, τεχνικό και συναρπαστικό ατομικό άθλημα με παράδοση και  ανελλιπή παρουσία στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1896. Η φιλοσοφία του είναι η αναμέτρηση των ξιφομάχων με στόχο να επιτύχουν περισσότερους πόντους. Οι κανόνες ασφαλείας που διέπουν τον εξοπλισμό των αθλητών εκμηδενίζουν τις πιθανότητες τραυματισμού.


Μετά από την παρουσίαση του προπονητή, κάθε μαθητής είχε την ευκαιρία να κρατήσει ένα ξίφος εκμάθησης και να «παλέψει» με έναν συμμαθητή του.

Ο προπονητής του Tae Kwon Do,  ο κ. Φίλιππος Πυργέλης μας εξήγησε ότι είναι μια ολοκληρωμένη πολεμική τέχνη αλλά και ταυτόχρονα ένα σύγχρονο και συναρπαστικό Ολυμπιακό Άθλημα. Το Tae Kwon Do  καλλιεργείται μέσα από την συγκέντρωση, την επιμονή στην προσπάθεια, την πειθαρχία και τον σεβασμό.

Μετά από την παρουσία του κ. Φίλιππου, οι μαθητές δοκίμασαν μερικές ασκήσεις με την καθοδήγηση του προπονητή.