Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

«Τα 3 γουρουνάκια πάνε … μουσείο»





Την Τετάρτη 12/12/19, τα παιδιά της Α΄τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα για να πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα 3 γουρουνάκια πάνε … μουσείο».
Εκεί ήρθαν σε επαφή και γνώρισαν από κοντά κάποια από τα υλικά που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στην κατασκευή των σπιτιών από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα  όπως άχυρα, ξύλα, τούβλα . Επίσης , μέσα από φωτογραφίες,  είδαν κάποια άλλα είδη σπιτιών που φτιάχνουν οι άνθρωποι σε άλλους  τόπους όπως τις καλύβες των Ινδιάνων ή τα ιγκλού των Εσκιμώων ή τους πανύψηλους ουρανοξύστες άλλων χωρών.
Στη συνέχεια δραματοποίησαν το γνωστό παραμύθι « Τα 3 γουρουνάκια και ο λύκος»
Έπειτα η υπεύθυνη του προγράμματος, κ. Νατάσα Καραγιώργου, αφού  τους είπε με απλά λόγια την ιστορία του εργοστασίου,   τους έδειξε  από κοντά τη «Γιαγιά  ατμομηχανή», την ατμομηχανή , δηλαδή, που έδινε κίνηση σε όλα τα υπόλοιπα μηχανήματα του εργοστασίου και τον « Παππού φούρνο» όπου ψήνονταν τα τούβλα και τα κεραμίδια που παρήγαγε το εργοστάσιο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Τα παιδιά έμειναν έκπληκτα όταν με το τραγούδι τους κατάφεραν να …  βάλουν  σε λειτουργία την ατμομηχανή.
Τέλος έπαιξαν  με μεγάλο ενθουσιασμό, διάφορα θεατρικά παιχνίδια  όλα μαζί.