Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

«Εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής»

 

  Το απόγευμα της 14ης Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή μαθητών, γονέων αλλά και φίλων η εκδήλωση μνήμης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Βόλου «Παναγιώτης Κατσιρέλος», για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από  τον σύλλογο διδασκόντων σε συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου. Συμμετείχε το παιδικό χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού Συλλόγου «Εγγλεζονήσι».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκόμενων από την Δ/ντρια του σχολείου κα. Ριζοπούλου Μηλίτσα, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και αντιπρόεδρο της Ένωσης γονέων Βόλου κο. Πετμεζά Σταύρο, καθώς και την πρόεδρο του συλλόγου «Εγγλεζονησιωτών» κα. Σταματιάδου Ουρανία. Έγινε αναφορά στην αξία της ιστορίας και καταγωγής μας καθώς αποτελούν τις βάσεις του ποιοι είμαστε σήμερα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ιστορική αναφορά στη ζωή και το έργο του μεγάλου Μικρασιάτη συγγραφέα Παναγιώτη Κατσιρέλο από τον δάσκαλο κο. Φωκά Καρακούση. Συνεχίστηκε με βιωματική δράση (αφηγηματική ιστορία) με αναφορά στην ζωή των προσφύγων και ιδιαίτερα των γυναικών από την πρόεδρο των «Εγγλεζονησιωτών», ιδιαίτερα ρεαλιστική και συγκινητική. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό τμήμα του συλλόγου «Εγγλεζονήσι» και από μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου και η εκδήλωση έκλεισε με χορό,  όπου συμμετείχε μεγάλος αριθμός των παρευρισκομένων (μαθητές, δάσκαλοι, γονείς και παππούδες).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: εκ μέρους του Δήμου Βόλου ο κος Ζαρκάδας Βεργής Απόστολος και το μέλος του νέου ΔΣ της Ένωσης Γονέων κα. Διαλεχτού Πέλλα.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους καλό καλοκαίρι!