Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

H E΄ τάξη στο Λιμεναρχείο


 


Η Ε΄ τάξη στις 30/9/2014 επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Βόλου στα πλαίσια του προγράμματος «Οι Υπηρεσίες του τόπου μας».
Απόψεις των μαθητών της Ε’ τάξης για την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Βόλου
·         Η επίσκεψή μας στο Λιμεναρχείο  ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα γιατί έμαθα και είδα πάρα πολλά και ενδιαφέροντα  που δεν ήξερα. Ένα απ’ αυτά είναι ότι υπάρχει ειδικό σκάφος  του Λιμενικού για να κυνηγάει και να συλλαμβάνει όποιον μέσα στην θάλασσα παρανομεί. (Κουρτίκη Εύη – Ε’1)
·         Το Λιμεναρχείο είναι μια δημόσια υπηρεσία. Μόλις φτάσαμε εκεί  μας υποδέχθηκε ένας αξιωματικός και μας εξήγησε ότι στον Α’ όροφο του κτιρίου μπορεί κάποιος να βγάλει  άδεια ψαρέματος με βάρκα .Μας είπε επίσης ότι στο Λιμεναρχείο αποτελείται από 100 άτομα προσωπικό. Μας ανέφερε ακόμη ότι για να δέσει ή για ν’ αναχωρήσει ένα καράβι χρειάζεται την άδεια του Λιμεναρχείου. ( Ζαφείρη Ρινέλα – Ε’1)
·        Στην εκπαιδευτική μας επίσκεψη στο Λιμεναρχείο αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση  είναι ότι υπήρχε ανακριτικό γραφείο γι’ αυτούς που ψαρεύουν παράνομα  και το ότι έδινε πρόστιμα ή και φυλάκιση. Για καθετί που συμβαίνει κρατάνε αρχεία. Στην κεντρική αίθουσα υπάρχουν πολλά αναμνηστικά  από διεθνείς επισκέψεις πλοίων  άλλων κρατών.(Μπαϊράμης Λάμπρος – Ε’1)
·         Στο Λιμεναρχείο μου άρεσε η τεράστια άγκυρα που υπάρχει στην είσοδο του κτιρίου καθώς επίσης και ότι μόνο εκεί  μπορεί να γίνει ανανέωση του φύλλου  πορείας του καπετάνιου και του πληρώματος ενός πλοίου. (Κουρτίκη Ροβένα – Ε’1)
·         Στο Λιμεναρχείο φυλάνε όλα τα έγγραφα σ’ ένα μεγάλο γραφείο με πάρα πολλά ντουλάπια που απ’ έξω έχουν διάφορους αριθμούς . Οι αριθμοί αντιστοιχούν στα διάφορα έγγραφα που υπάρχουν στο Αρχείο του Λιμεναρχείου.(Αράμπογλου  Κων/να – Ε’1)