Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ




Οι διοργανωτές της εκδήλωσης: Ζαμπέτογλου Γιώργος(ΤΠΕ), Τούλια Ελένη (Αγγλικά), Ζωιτοπούλου Βάνα (Γαλλικά), Αντωνιάδου Άννα (Αγγλικά) , Φωτοπούλου Ζωή (Μουσική)




Εισήγηση στο θέμα από την Κ. Αντωνιάδου Άννα







                             ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Η Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών εορτάζεται από το 2001 στις 26 Σεπτεμβρίου. Οργανώνεται σε συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει κατορθώσει να ενώσει εκατομμύρια ανθρώπους από 45 χώρες.
Η Ευρώπη είναι πλούσια σε γλώσσες. Ο εορτασμός αυτής της πολυγλωσσίας ή αλλιώς της γλωσσικής πολυμορφίας, μέσα από διάφορες δραστηριότητες, προάγει την εκμάθηση των γλωσσών και ενισχύει την διαπολιτισμική κατανόηση μεταξύ μαθητών, πολιτών, λαών.
Το σχολείο μας λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών και γνωριμίας του πολιτισμού των ευρωπαϊκών χωρών , καθώς και την σπουδαιότητα ανάδειξης του γλωσσικού δυναμικού το σχολείου, οργανώνει δραστηριότητες σχετικά με το θέμα αυτό , δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα Αγγλικά,  Γαλλικά, Γερμανικά, Ρώσικα, Ρουμάνικα και  Αλβανικά.
Συγκεκριμένα:
  • Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν βίντεο για την ιστορία και τον πολιτισμό των ευρωπαϊκών χωρών.
  • Θα ακούσουν μουσική και θα τραγουδήσουν τραγούδια σε διάφορες γλώσσες
  • Θα παρουσιάσουν έργα τους με λέξεις/εκφράσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες καθώς και πόστερ που έχουν ετοιμάσει στο μάθημα της πληροφορικής
  • Στην δε είσοδο του σχολείο θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής και καλλιτεχνικών δημιουργημάτων των μαθητών