Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα


Την Παρασκευή 20/05/2016, τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης με τη συνοδεία εκπαιδευτικών, επισκέφθηκαν το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα.
ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Το  Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στεγάζεται μόνιμα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής από το 1960. Αντικείμενό του, η ιστορία του νεότερου Ελληνισμού: η περίοδος της τουρκοκρατίας και φραγκοκρατίας, η επανάσταση του 1821, οι απελευθερωτικοί αγώνες, η δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους, η πολιτική, κοινωνική και πνευματική εξέλιξη του Ελληνισμού μέχρι σήμερα.
Έτσι, τα παιδιά γνώρισαν πολλές συλλογές: ζωγραφικών έργων, χαρακτικών και γραφικών τεχνών, αρχιτεκτονικών σχεδίων, γλυπτών, σημαιών, μεταλλίων και παρασήμων, όπλων και οπλισμού, προσωπικών και αναμνηστικών αντικειμένων, νομισμάτων και σφραγίδων, ενδυμάτων και κοσμημάτων, οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού.





 



 
Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να δουν στην Πλατεία Συντάγματος, το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, και τους Εύζωνες της Προεδρικής φρουράς.
ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ






 
Τέλος, επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
 Έτσι, είδαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αρχιτεκτονικά γλυπτά, τμήματα αρχαϊκών κτιρίων, γλυπτά νησιώτικων εργαστηρίων, αναθήματα ιππέων, σχετικές επιγραφές, κόρες, τις Καρυάτιδες, και άλλα έργα της αρχαϊκής περιόδου και των πρώιμων κλασικών έργων. Επίσης, είδαν και έργα από την κλασική εποχή έως την ύστερη αρχαιότητα και τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους.