Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Άνοιξε τα πανιά «η ναυτική εβδομάδα στο Βόλο».


 

 Θεσμό φιλοδοξεί να αποτελέσει η Ναυτική Εβδομάδα, που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο στο διάστημα μεταξύ 30 Μαΐου και 5 Ιουνίου.

Η πρωτοβουλία του φορέα «Μαγνήτων κιβωτός» της Μητρόπολης Δημητριάδος υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, το Δήμο Βόλου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της περιοχής μας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 19.30 στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του Λιμεναρχείου Βόλου, όπου θα αποκαλυφθεί δημόσια τοιχογραφία της Urbanact με θέμα τη θάλασσα. Στις 20.30 στο χώρο έμπροσθεν του Αγίου Κωνσταντίνου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση τιμής στο Λιμενικό Σώμα, ενώ την έναρξη των εκδηλώσεων θα κηρύξει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Την Τρίτη 31 Μαΐου στις 20.30 στον ίδιο χώρο, θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί της θάλασσας από τοπικά συγκροτήματα.

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 20.30, μπροστά από τον Άγιο Κωνσταντίνο θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη συμμετοχή 300 μαθητών σχολείων της περιοχής μας, ενώ θα εκτεθούν παράλληλα χάρτινα καραβάκια, κατασκευές των μαθητών και θα βραβευτούν τα τρία καλύτερα.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 20.00 στον ισόγειο χώρο του κεντρικού λιμανιού θα παρουσιαστούν εκθέματα από τη θεματική για τη ναυτική παράδοση στο Αιγαίο. Το ίδιο βράδυ, 21.00 έως 23.00 θα γίνει ο περίπλους του Παγασητικού από το πλοίο «Skiathos Express» δωρεάν για το κοινό και όσοι επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν.

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 10 το πρωί, θα γίνει καθαρισμός της παραλίας του Αναύρου από μαθητές και παράλληλα καθαρισμός βυθού από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τη Λέσχη βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδας, υπό την εποπτεία του Λιμενάρχη κ. Κανάλη. Στις 20.30 διοργανώνεται συναυλία σύγχρονου νεανικού σχήματος από τη Θεσσαλονίκη και στις 4 Ιουνίου την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, συναυλία της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» της Κέρκυρας.

Επίσης την 3η Ιουνίου στις 7 μ.μ. θα γίνουν τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου του Μεγάρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης στο Αλιβέρι.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 12.00 στο ΕΑΚ Βόλου, διοργανώνονται ενημερωτικές δράσεις για την αποφυγή ατυχημάτων και η αυλαία πέφτει στις 20.00 στην παραλία μπροστά από τον Άγιο Κωνσταντίνο, με πρωταγωνιστή τον αθλητή Χρόνη Χλίτσιο, ο οποίος θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τα 10 λεπτά άπνοιας.