Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Υιοθετώντας ένα πρωτάκι 2017- 2018


Μία δράση που γίνεται θεσμός στο σχολείο μας

     Τον προηγούμενο Ιούνιο στο τέλος της σχολικής χρονιάς, αποχαιρετήσαμε τα παιδιά της έκτης που εγκαινίασαν πριν δύο χρόνια  τον νέο αυτό θεσμό και υιοθέτησαν τα παιδιά της τότε πρώτης δημοτικού. Τα αγκάλιασαν, τα φρόντισαν και ανέπτυξαν δεσμούς φιλίας και ασφάλειας για δύο ολόκληρα χρόνια.
      Ακολουθώντας το παράδειγμά τους, τα παιδιά της φετινής έκτης ανυπομονούσαν να πάρουν αυτά τη σκυτάλη και να αναλάβουν το ρόλο του μεγάλου αδελφού στο σχολείο. Ζήτησαν λοιπόν από τους δασκάλους τους να υιοθετήσουν ένα πρωτάκι να το προσέχουν και να βοηθήσουν στην ένταξή του στο νέο σχολικό περιβάλλον του.
   Κάποια μάλιστα είχαν ήδη ξεκινήσει να το κάνουν στα διαλείμματα.
     Η καλή διάθεση υπήρχε και οι εκπαιδευτικοί των τάξεων αναλάβαμε την οργάνωση της γιορτής της αδελφοποίησης των δύο τάξεων.

     Τα παιδιά της έκτης ετοίμασαν αφίσες και ζωγραφιές, στολίσαμε την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας και περιμέναμε τα πρωτάκια για να σχηματίσουμε τα ζευγαράκια. Η επιλογή έγινε με κλήρωση, και κάθε παιδάκι της έκτης περνούσε στο χεράκι του μικρού παιδιού ένα βραχιολάκι με συνθήματα φιλίας που τα ίδια είχαν γράψει! Στο τέλος της κλήρωσης τα παιδιά κάθισαν σε ζευγαράκια να γνωριστούν και ετοίμασαν ζωγραφιές που χάρισαν το ένα στο άλλο!