Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου



Την Παρασκευή 29/3/2019 ήρθε στο Σχολείο μας ο δάσκαλος και συγγραφέας κ. Τσιμπλούλης Γεράσιμος. Στην αίθουσα εκδηλώσεων συνάντησε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου, ο συγγραφέας στην αρχή μίλησε για τον Δανό παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Στη συνέχεια παρουσίασε τα στάδια που χρειάζονται για να γίνει μια ιδέα-έμπνευση, βιβλίο.
Ακολούθησαν ασκήσεις μνήμης και γραφής πάνω στο βιβλίο «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», που είχαν διαβάσει οι μαθητές/τριες στην τάξη.
Με αλλαγές ηρώων και καταστάσεων ο συγγραφέας κάλεσε τα παιδιά να «διορθώσουν» τη  νέα αφήγηση με βάση αυτά που γνώριζαν, όπως « Η Αλίκη  συνάντησε έναν λαγό με αθλητική φόρμα και χρυσό ρολόι στο χέρι. Βρέθηκε σε ένα δωμάτιο με ανοιχτά παράθυρα και βρήκε ένα ασημένιο κλειδί. Άνοιξε μια πόρτα και βρέθηκε σε μια πόλη». Ενώ στο παραμύθι η Αλίκη συναντά έναν κούνελο με άσπρο σακάκι και ρολόι τσέπης. Βρέθηκε σε ένα δωμάτιο με κλειστές πόρτες και βρήκε ένα χρυσό κλειδί. Όταν άνοιξε την πόρτα είδε έναν κήπο…
Στο τέλος τα παιδιά κλήθηκαν να γράψουν έναν διάλογο ανάμεσα στην Αλίκη και τον κούνελο ή στην Αλίκη και τον Ντόντο ή έναν μονόλογο του Βαλέ, όπου υπερασπίζεται τον εαυτό του και αρνείται πως έφαγε τις τάρτες της βασίλισσας.