Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ (1η ΤΑΞΑΣ)»






Την Παρασκευή 8/11/2019, η Δ’ τάξη με την ευκαιρία της εορτής της πολεμικής αεροπορίας, επισκέφθηκε την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) με έδρα το Στεφανοβίκειο.
Μετά από θερμή υποδοχή από μηχανικούς και χειριστές, συγκεντρωθήκαμε μαθητές και εκπαιδευτικοί, σε μια μεγάλη αίθουσα για ενημέρωση.
Ένας χειριστής ελικοπτέρων, έκανε  ιστορική αναδρομή στην 1η ΤΑΞΑΣ, στα είδη ελικοπτέρων, τη λειτουργία τους και την προσφορά τους.
Έτσι λοιπόν, μάθαμε για τα επιθετικά  Apache(Απάτσι), τα μεταφορικά Chinook( Σινούκ),  τα θρυλικά Huey  (Χιούι) «γενικής χρήσεως» ή ελικόπτερα εφόδου, όπως τα αποκαλούν οι χειριστές και τα αναγνωριστικά Kiowa warrior (Καϊόβα).
Ιδιαίτερα,  τόνισε πόσο σημαντική είναι η προσφορά των ελικοπτέρων στο κοινωνικό σύνολο.
Συμμετέχουν σε επιχειρήσεις  μεταφοράς ασθενών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια σε επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης και δασοπυρόσβεσης και σε περιπτώσεις όπου πληγείσες περιοχές από θεομηνίες,  χρειάζονται άμεση βοήθεια.
Ακολούθησαν ερωτήσεις και απορίες των παιδιών, τα οποία παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον.
Μετά την ενημέρωση, κι αφού πρώτα μας προσφέρθηκαν κεράσματα, οδηγηθήκαμε σ’έναν μεγάλο υπαίθριο χώρο κοντά στον Πύργο Ελέγχου, όπου ήταν παρατεταγμένα πολλά ελικόπτερα. Έγινε λεπτομερής ενημέρωση από χειριστές και όλα τα παιδιά ανέβηκαν στα ελικόπτερα, βλέποντας έτσι από κοντά τον εσωτερικό εξοπλισμό τους.
Κατά την περιήγηση, έτυχε να γίνει απογείωση ελικοπτέρου, προκαλώντας μεγάλη χαρά κι ενθουσιασμό στους μικρούς μαθητές.
Λίγο πιο πέρα, υπήρχαν ελικόπτερα και εξοπλισμός Αμερικάνικης Ταξιαρχίας.
Πραγματικά, ήταν μια μεγάλη εμπειρία η σημερινή επίσκεψη για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους , που  μας έδωσαν την ευκαιρία να δούμε και να γνωρίσουμε από κοντά τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί η Αεροπορία  Στρατού για την ασφάλεια και την ειρήνη της πατρίδας μας.