Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

«Ο ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ»




Την Τρίτη 12/11/2019, όλες οι τάξεις του σχολείου μας, παρακολούθησαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας, τη θεατρική παράσταση «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ», του ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΝΤΕ ΜΙΓΚΕΛ.
Με κωμική διάθεση και πολλή μουσική, η παράσταση ξεδιπλώνει ένα φαντασμαγορικό θέαμα, καθώς ο Δον Κιχώτης και ο πιστός του ιπποκόμος Σάντσο Πάντσα μάχονται για τη δόξα και την ιδανική αγάπη, αντιμέτωποι με γιγάντιους ανεμόμυλους και αλλόκοτα τέρατα, με φόντο επιβλητικά παλάτια, μυστικές σπηλιές και  παραμυθένια τοπία.
Ο Δον Κιχώτης, ο ρομαντικός ιππότης, γνωστός από το ομώνυμο έργο του Θερβάντες γεμάτος όνειρα και οράματα, προσπαθεί να καταπολεμήσει το κακό και να θριαμβεύσει. Τον βλέπουμε να μάχεται με σύμμαχο κι αντίπαλο ταυτόχρονα την ίδια του τη φαντασία και να πολεμάει με γίγαντες, ανεμόμυλους κι ανύπαρκτους εχθρούς, με μια τόλμη που πλησιάζει τα όρια της τρέλας. Παρόλα αυτά, ποτέ δεν χάνει την αξιοπρέπεια του και ακόμα και νικημένος, στέκει περήφανος. Κοντά του ο Σάντσο, ο πιστός ακόλουθος, που παρά τη δειλία του, κρύβει μέσα του όμορφα αισθήματα και μια τρυφερή ψυχή. Ένα έργο δυνατό, ανθρώπινο, με έντονη την αίσθηση της περιπέτειας  και του ρομαντισμού, μιλά στις καρδιές όλων των ανθρώπων και όλων των ηλικιών.
Ο διασημότερος ήρωας της παγκόσμιας λογοτεχνίας Δον Κιχώτης μας χάρισε μια ανεπανάληπτη παράσταση, για να μας θυμίσει ότι όταν χάνουμε την παιδική μας φαντασία χάνουμε ό,τι έχει αξία μέσα μας και ό,τι μας δίνει νόημα, χαρά και ελπίδα.
Τελικά, η αλήθεια είναι ότι όλα τα όνειρα έχουν ένα τέλος, ανεξαρτήτως αν εμείς δεν τα αφήνουμε να ολοκληρωθούν. Στο χέρι μας είναι να γίνουμε πιο τολμηροί και να αφεθούμε. Ας αγαπήσουμε εκείνους που αγαπούν τη ζωή…και ο Δον Κιχώτης με την παρέα του είναι ένας από αυτούς!!!