Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ από την ΣΤ τάξη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ από την ΣΤ τάξη
1. ΝΕΡΟ! ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ
2. ΔΑΣΟΣ: περπατώ, εξερευνώ, μαθαίνω


H ΣΤ’ τάξη με τους εκπαιδευτικούς
Χατζηβασίλογλου Αναστασία και Παπαλουκά Ελένη

στα πλαίσια υλοποίησης περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων θα συμμετέχει σε πρόγραμμα του ΚΠΕ Μακρινίτσας με τίτλο «Δάσος: περπατώ, εξερευνώ, μαθαίνω». Το πρόγραμμα υλοποιείται εξολοκλήρου στα κοντινά περιστασιακά δάση της περιοχής της Μακρινίτσας. Έχεις ως στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές τη λειτουργία και τη σημαντικότητα του οικοσυστήματος του δάσους. Συγκεκριμένα να μάθουν τους βιοτικούς και αβιοτικούς παράγοντες που συνθέτουν το δασικό οικοσύστημα. Να κατανοήσουν τις σχέσεις αλληλεπίδρασης και αλληλεξάρτησης που τους διέπουν και να μελετήσουν τη ροή ενέργειας που υπάρχει μεταξύ τους.
Σε συνέχεια της περσινής συμμετοχής τους σε πρόγραμμα της Helmepa συνεχίζουν και φέτος με τη συμμετοχή στον καθαρισμό της ακτής του Αναύρου και της ορθολογιστικής διαχείρισης και χρήσης του νερού.
  Οι μαθητές θα επισκεφθούν το εργοστάσιο Τσαλαπάτα και το μουσείο πλινθοκεραμοποιίας,το εργοστάσιο μπισκότων Παπαδοπούλου.
Στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας θα προσκληθεί από το σχολείο η συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ.Ελένη Δικαίου και θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Τα κορίτσια με τα ναυτικά» με το οποίο θα ασχοληθούν φέτος οι μαθητές.