Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ



ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

              Στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας οι εκπαιδευτικοίτης Γ΄τάξης
Μιλάνου Ρόζα, Ματζίρη Κατερίνα, Παλαιολόγου Κωνσταντίνα,
         θα πραγματοποιήσουν πρόγραμμα με τίτλο «Το λάδι και το ψωμί στη διατροφή και το λαϊκό πολιτισμό».
         Τα εμπλεκόμενα μαθήματα σχετικά με το θέμα είναι η Μελέτη,η Γλώσσα και τα Μαθηματικά.
        Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να μάθουν για τη σωστή διατροφή, να κατανοήσουν τη διαδικασία παρασκευής άρτου, να αποκτήσουν βιωματικές εμπειρίες από την παρασκευή λαδιού και την μεγάλη σημασία του στην καθημερινή μας διατροφή, να αποκτήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να ενημερωθούν σχετικά με τη θέση της ελιάς και του ψωμιού στο λαϊκό πολιτισμό. 
        Οι τάξεις θα επισκεφθούν το Μουσείο Ελιάς στο Κατηχώρι Πηλίου και θα φιλοξενήσουν τη μουσειοσκευή της ελιάς στο χώρο του σχολείου, θα επισκεφθούν το εργοστάσιο γάλακτος ΕΒΟΛ, θα ενημερωθούν από διατροφολόγο, θα πάρουν μέρος σε βιωματικό παιχνίδι μέσα από αφήγηση παραμυθιού σχετικά με τη διατροφή.
          Επιπλέον θα επισκεφθούν επίσης το ΚΔΑΠ Νεάπολης για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «σαν το αλάτι», το φούρνο της γειτονιάς και τη λαϊκή αγορά και θα προετοιμάσουν υγιεινό δεκατιανό στο χώρο του σχολείου.