Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει.....

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
αγιασμός, νέο ξεκίνημα
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Εκδηλώσεις για το περιβάλλον! Από τις 7-11 Οκτωβρίου όλες οι τάξεις ασχολήθηκαν με το περιβάλλον και πραγματοποίησαν διάφορες δραστηριότητες.Στις 8-10-13 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου έγινε προβολή ταινίας σχετικά με το θέμα και ενημερώθηκαν οι μαθητές για την εβδομάδα του περιβάλλοντος από την Δ/ντρια του σχολείου.
Η Α' & η Β΄τάξη διάβασαν βιβλία, και ζωγράφισαν!
Η Γ΄τάξη δημιούργησε ένα μεγάλο πάνελ με την τεχνική του κολάζ το οποίο τοποθετήθηκε στην είσοδο του σχολείου
Η Δ΄τάξη έφτιαξε μία παρουσίαση ppt για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και προτάσεις για την δρομολόγηση λύσεων.
Η Ε΄τάξη καθάρισε τα παρτέρια της σχολικής αυλής και εντός και εκτός του σχολείου και φύτεψαν καινούρια φυτά και λουλούδια.
Η ΣΤ΄τάξη έκανε εθελοντικό καθαρισμό στο πάρκο του Ελικοδρομίου. Επίσης ασχολήθηκε  με τα απειλούμενα είδη/ζώα προς εξαφάνιση.
ΓΙΟΡΤΗ της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ , από τους μαθητές της Δ΄τάξης
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
1/11/2013 , Η ΣΤ1 και ΣΤ2 τάξεις επισκέφτηκαν το Λύκειο των Ελληνίδων και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αρχιτεκτονική νεοκλασικών κτιρίων του Βόλου πριν και μετά τον σεισμό του 1956.
Η Β΄τάξη επισκέφτηκε το εργοστάσιο του ΕΒΟΛ και η Γ΄τάξη το μουσείο ελιάς στο Κατηχώρι του Πηλίου
Παρακολουθήσαμε όλο το σχολείο την θεατρική παράσταση του Λώτινος Ήλιου "ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ", στο θέατρο της παλιάς Ηλεκτρικής.
Συμμετοχή της ΣΤ τάξης στο διαγωνισμό γελοιογραφίας που οργάνωσε η Παιδική Helmepa.
Επισκέφτηκε το σχολείο μας και την Γ ΄τάξη, η διατροφολόγος κ. Νότα Μπλούχου και συζήτησε με τους μαθητές για την μεσογειακή διατροφή.
Η Ε΄τάξη παρουσίασε την γιορτή της 17ης Νοεμβρίου με μία ευρηματική διασκευή της Δ/λας κ. Μυλωνά Νίκης , εμπνευσμένη από το βιβλίου του Τριβιζά
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Οργάνωση φιλανθρωπικού BAZAAR από τους μαθητές του σχολείου. Τα χρήματα δόθηκαν από επιτροπή μαθητων και δασκάλων στο Ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες, στην οργάνωση ΦΛΟΓΑ για παιδιά με ανίατη αρρώστεια και βοηθήσαμε δύο άπορες οικογένειες.
Συμβάλλαμε στο μάζεμα τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο
Το Γ1 και Γ3 τραγούδησαν τα κάλαντα σε όλους!
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Η Ε΄τάξη κάνει περιήγηση στα παλαιά κτίρια της περοχής της Ν.Ιωνίας καταγράφει την ιστορία τους, τους δρόμους που βρίσκονται και την ιστορία τους και παίρνει συνεντεύξεις από τους παλιούς κατοίκους για την μορφή της γειτονιάς τους παλαιότερα.
Η ΣΤ τάξη επισκέφτηκε το ΚΔΑΠ Νεάπολης και παρακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα " ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ"