Κυριακή 10 Απριλίου 2016

«1ο Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου»


 
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, με τη συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, διοργάνωσε το «1ο Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου» (μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά), στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου, στις 8,9 και 10 Απριλίου 2016. Συμμετείχαν αξιόλογοι συγγραφείς, εικονογράφοι, ψυχολόγοι και άλλοι επιστήμονες.

 
Μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης, με ορισμένους γονείς και τις δασκάλες τους, παρακολούθησαν τη «συναισθηματική διαλεκτική» για παιδιά. Πρόκειται για μια μέθοδο προσωπικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης όλων εκείνων των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας.
Ο Γιώργος Μπουμπούσης, με την ιδιότητα του ψυχολόγου-συγγραφέα, επιχείρησε μια περιγραφή της «Συναισθηματικής  Διαλεκτικής για παιδιά» και των βασικών αξόνων της. Στη συνέχεια, ακολούθησαν μικρές βιωματικές δράσεις με γονείς και παιδιά, όπου αναδείχθηκαν με ευχάριστο τρόπο πτυχές της μεταξύ τους σχέσης αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς τους.