Σάββατο 23 Απριλίου 2016

«Η ΜΗΛΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟ ΓΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ»


Την Δευτέρα 18/04/2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση «Η ΜΗΛΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟ ΓΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ» της Κοραλίας Τσόγκα, από την Παιδική Σκηνή του θεάτρου Πρόβα.
 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 Κάποτε υπήρχε μια μηλιά… Και αγάπησε ένα μικρό αγόρι. Το αγόρι έρχονταν κάθε μέρα, μάζευε τα φύλλα της, τα έφτιαχνε στεφάνι κι έπαιζε το βασιλιά του δάσους. Σκαρφάλωνε στον κορμό της, κουνιόταν στα κλαδιά της κι έτρωγε τα μήλα της. Έπαιζαν κρυφτό. Και ήταν κι οι δυο τους ευτυχισμένοι.  Εμπνευσμένο από τη διάσημη ιστορία Σελ Σιλβερσταϊν «Το Δέντρο που έδινε»,       είναι το έργο ύμνος στην ανιδιοτελή αγάπη.
Η αγάπη ενός αγοριού και μιας μηλιάς που έχει μιλιά, ζωντανεύει πάνω στη σκηνή , μπολιασμένη με ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια. Τρείς ηθοποιοί αφηγούνται, τραγουδούν, χορεύουν, παίζουν ζωντανή μουσική και παρασύρουν στην ιστορία μικρούς αλλά και μεγάλους.
 Πάντα στις ανθρώπινες σχέσεις υπάρχει ένα μικρό συμφέρον στη συναλλαγή τους, γι αυτό οι άνθρωποι δεν γίνονται εύκολα ευτυχισμένοι. Η Μηλιά μας όμως, ξέρει το μυστικό της ευτυχίας, που δεν είναι άλλο παρά ένας αληθινός φίλος. Και πώς βρίσκουμε ένα φίλο; Μόνο μέσα από την αγάπη. Την αγάπη που όσο και να δίνεις, δεν περιμένεις από τον άλλον να το ανταποδώσει.