Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ»


 

 
 
 


Την Τετάρτη 30-11-2016 στις 7:00μ.μ.  στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Ιωνίας «Παν. Κατσιρέλος»  πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο «ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ» του συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Το  βιβλίο παρουσιάζει μια ιστορία με γνωστά μνημεία του κόσμου, έξυπνους διαλόγους, βρίθει μηνυμάτων για την φιλία, την συνεργασία και η πρωτοτυπία του συνίσταται στο εξής: Το βιβλίο συνοδεύεται από δωρεάν εφαρμογή , η οποία εγκαθίσταται πολύ εύκολα σε  συσκευές Android (4,4+) ή iOS ,που το μετατρέπει σε ένα διαδραστικό εργαλείο μάθησης με χρήση των τεχνολογιών επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Έτσι με την εφαρμογή αυτή μπορείτε να δείτε τα μνημεία του βιβλίου σε 3D να ζωντανεύουν πάνω στις σελίδες του, να βγάλετε φωτογραφία μαζί τους και να ζήσετε την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας, με ειδική μάσκα ή και χωρίς αυτή!

H Δ/ντρια του σχολείου, Ριζοπούλου Έμμυ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα ευρηματικό παραμύθι που θυμίζει πόσο μικρή είναι η διαφορά ανάμεσα στην έπαρση και την υπερηφάνεια και πώς συνήθως η ανασφάλεια μας καθιστά ευάλωτους τόσο στην γελοιοποίηση όσο και στην κολακεία.

                Οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένοι από την ιστορία του βιβλίου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Φωτοπούλου Νταίζης, Ζαμπέτογλου Γιώργο και Τσιμπνή Ζωής. Τα παιδιά έπαιξαν τους ρόλους τους εκπληκτικά και καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς και τους καλεσμένους της εκδήλωσης. Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο συγγραφέας κ. Παπαδόπουλος, παρουσίασε τον κ. Αποστόλη Γκούμα ο οποίος αφηγείται την ιστορία των μνημείων, και μίλησε με τα παιδιά και τους γονείς για το βιβλίο και απάντησε σε ερωτήσεις τους. Ακολούθησε από ειδικούς τεχνικούς η παρουσίαση του βιβλίου με την χρήση της εφαρμογής και όλοι , μα όλοι οι μαθητές φόρεσαν την ειδική μάσκα και περιηγήθηκαν στα μνημεία του βιβλίου.

Στην έξοδο και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπορούσαν οι γονείς να μιλήσουν με τον συγγραφέα , να γνωρίσουν το έργο του ή και να αγοράσουν το βιβλίο του. Άλλωστε τι πιο ωραίο δώρο για τα Χριστούγεννα από ένα βιβλίο;




















 
 
Δημιουργίες παιδιών